ŽIRIJA

Yassen Todorov
Yassen Todorov
Jassen Todorov je dobitnik glavne nagrade fotografskega natečaja National Geographic 2018. Njegove slike so med drugim objavili National Geographic, Los Angeles Times, Guardian, razstavljene pa so bile na čikaškem letališču O Hare, Somerset House in v škotskem parlamentu. Aktiven pilot in inštruktor letenja je specializiran za fotografiranje iz zraka, s katerimi prikazuje priljubljene in oddaljene dele sveta. G. Todorov je koncertni violinist in profesor glasbe na državni univerzi v San Franciscu.
Andrej Korenč
Andrej Korenč
Andrej Korenč na področju fotografije poklicno deluje zadnji dve desetletji, kot fotograf je sodeloval s številnimi slovenskimi mediji in podjetji ter razstavljal doma in v tujini. V njegovem fokusu sta predvsem dokumentarna in popotniška fotografija, že vrsto let je aktiven na področju fotografskih izobraževanj in tehničnih svetovanj, skozi celotno fotografsko pot pa ga spremlja sodelovanje s podjetjem Nikon, s katerim je sprva sodeloval v vlogi promotorja, zadnja leta pa je Nikonov tehnični predstavnik v Sloveniji. Je velik ljubitelj potovanj in narave ter pravi zaljubljenec v gozdove in drevesa.
Izr.prof. ARNE HODALIČ
Izr.prof. ARNE HODALIČ
Arne Hodalič, fotoreporter, novinar, potapljač, jamar in foto urednik revije National Geographic Slovenija, predvsem pa zavzet kronist najrazličnejših družbeno kritičnih tematik. Svojo fotografsko pot je začel približno trideset let nazaj, kot fotograf je prepotoval že več kot 80 držav sveta. Bil je član in organizator številnih ekspedicij (Nova Gvineja, Sudan, Kitajska, Oman, jadranje po otočjih jugovzhodne Azijie…). Sodeluje s pomembnejšimi slovenskimi, evropskimi in svetovnimi revijami, kjer objavlja svoje reportaže. Je avtor več fotografskih knjig in priročnikov za fotografijo. Danes predava fotografijo in fotoreportažo na treh fakultetah; na Fakulteti za družbene vede, na VIST-u (Visoki šoli za storitve), kjer predava reportažo in na Univerzi UNG v Novi Gorici kjer predava fotografijo na mednarodnem programu.
Esther Horvath
Esther Horvath
Esther Horvath je sodelavka National Geographica in fotografinja nemškega Inštituta Alfreda Wegenerja za polarne in morske raziskave. Njeno delo je osredotočeno na dokumentiranje podnebnih raziskav in znanstvenih ekspedicij v polarnih regijah. Poleg poudarjanja podnebnih sprememb in vseh znanstvenih prizadevanj v različnih polarnih raziskovalnih odpravah, je njeno poslanstvo tudi predstavljanje žensk, ki delujejo na Arktiki, da bi s tem poudarila ključno vlogo, ki jo imajo ženske pri oblikovanju sedanjosti in prihodnosti Arktike. Horvath se aktivno ukvarja z javnim nastopanjem, vizualno znanstveno komunikacijo v obliki knjig in mednarodnih razstav ter izobraževanj.