The jury

Izr.prof. ARNE HODALIČ
Izr.prof. ARNE HODALIČ
Arne Hodalič, fotoreporter, novinar, potapljač, jamar in foto urednik revije National Geographic Slovenija, predvsem pa zavzet kronist najrazličnejših družbeno kritičnih tematik. Svojo fotografsko pot je začel približno trideset let nazaj, kot fotograf je prepotoval že več kot 80 držav sveta. Bil je član in organizator številnih ekspedicij (Nova Gvineja, Sudan, Kitajska, Oman, jadranje po otočjih jugovzhodne Azijie...). Sodeluje s pomembnejšimi slovenskimi, evropskimi in svetovnimi revijami, kjer objavlja svoje reportaže. Je avtor več fotografskih knjig in priročnikov za fotografijo. Danes predava fotografijo in fotoreportažo na treh fakultetah; na Fakulteti za družbene vede, na VIST-u (Visoki šoli za storitve), kjer predava reportažo in na Univerzi UNG v Novi Gorici kjer predava fotografijo na mednarodnem programu.
Polona Gruden
Polona Gruden
Koordinatorka oglaševanja in spletnih vsebin znamke vozil Citroën pri podjetju C Automobil import d.o.o.
Z več kot desetletnimi izkušnjami na področju marketinga in oglaševanja v avtomobilskem sektorju, skrbi za koordinacijo in zvedbo oglaševalnih kampanj in spletnih vsebin za znamko vozil Citroën, na slovenskem in bosanskem tržišču. V privatnem življenju velika amaterska navdušenka nad umetnostjo in še posebno fotografijo, kjer lahko izživi svoj čut za kreativnost in umetniško svobodo. Sobotni ali nedeljski izlet ne mine brez prenašanja več kot tri-kilogramske fotografske opreme, vse v upanju, da ne zamudi pomembnega in edinstvenega trenutka na poti.
Jaime Rojo
Jaime Rojo
Jaime Rojo je fotograf, ki združuje svojo strast do divje narave, ohranjanja narave in pripovedovanja zgodb za ustvarjanje vizualnih komunikacijskih kampanj, ki širšo javnost spodbujajo k razmišljanju o pomembnih okoljskih vprašanjih. Je močan zagovornik ohranjanja divjine in pokrajin. Upa, da bodo njegove fotografije s časoma postale orodje za ustvarjanje novih zavarovanih območij. Kot fotograf, filmski ustvarjalec in svetovalec za komunikacije pogosto sodeluje z okoljskimi organizacijami, podjetji, izobraževalnimi ustanovami in vladnimi agencijami po vsem svetu. Rojo je Mednarodna zveza fotografov s tega področja, Senior Fellow, skrbnik fundacije WILD in prejemnik priznanj na tekmovanjih, kot sta World Press Photo in Wildlife Photographer of the Year.